Near Patient Testing
Voor een verbeterde kwaliteit van trombosezorg binnen uw zorgorganisatie

Ter verbetering van de trombosezorg stapt het GHDC over op Near-Patient-Testing (NPT). Bij de inzet van NPT nemen zorgmedewerkers uit de instelling de INR-bepaling van de trombosedienst over. Door het regelmatige contact met de patiënten en kennis over hun persoonlijke situatie verbetert de kwaliteit van zorg. Deze metingen vervangen de vaste prikbezoeken van de trombosedienst. De trombosedienst van het GHDC blijft eindverantwoordelijk voor de behandeling.

NPT: zo werkt het

Met behulp van een training zal NPT uitgelegd worden aan uw zorgmedewerkers. Hierna zal de INR-bepaling verzorgd worden door de zorginstelling. Met een eenvoudige vingerprik op een zelf gekomen moment nemen medewerkers bloed af bij de patiënt. Met een CoaguChek XS Pro wordt de INR bepaald. De INR-waarde wordt samen met eventuele mededelingen online ingevoerd. Het GHDC verwerkt deze gegevens en stelt een doseerkalender vast.

Voordelen voor uw organisatie, medewerkers en de patiënt

De trombosedienst van het GHDC stimuleert zorgorganisaties de INR-bepaling zelf te doen omdat het de kwaliteit van trombosezorg verbetert en voordelen oplevert voor zowel de zorgorganisatie, de medewerkers als de patiënt.

Patiënt nauwgezet volgen

De INR wordt in het bijzijn van de patiënt bepaald. Bij een afwijkende uitslag kan de medewerker mogelijke oorzaken eenvoudig achterhalen en online aan ons doorgeven. Door het regelmatige contact met de patiënt kunnen zorgmedewerkers beter zien hoe het met de cliënt gaat.

Tevreden patiënten

Voor patiënten is het bovendien prettig als een vertrouwd persoon de bloedafname verzorgt.

Verbeterde kwaliteit

Online geeft u eventuele afwijkingen in het doseervoorstel (bijvoorbeeld tabletten niet ingenomen) aan ons door. Tevens kunt u online bijzonderheden als griep, koorts, nieuwe medicatie e.d. aan ons doorgeven.

Moment van bloedafname kiezen

Er is meer flexibiliteit in de priktijd. In overleg met het GHDC bepaalt u het tijdstip waarop patiënten geprikt worden. Zo bent u niet meer afhankelijk van de trombosedienst van het GHDC, die vaak ís ochtends, op de drukste momenten langskomt. Aan het begin van het NPT traject maakt u met ons afspraken over een routine waarin we rekening houden met uw dagschema.

Voorbereid aan de slag

Zorgmedewerkers die de bloedafname bij trombose patiënten zullen verzorgen, krijgen vooraf een training van het GHDC. Ze leren meer over de trombosebehandeling, het correct uitvoeren van een vingerprik en de INR-bepaling. Voor overleg en advies is het GHDC 24/7 bereikbaar.

Verrijking van het takenpakket

Veel zorgmedewerkers ervaren het begeleiden van trombose patiënten als een verrijking van de zorgtaak.

NPT in uw instelling

Wilt u meer weten over Near-Patient-Testing binnen uw organisatie? Neemt u dan gerust contact op met ons voor advies over de organisatie en planning van het NPT-traject. Tevens bespreken wij graag met u hoe de financiering van NPT kan worden gerealiseerd.

Wij nemen u de zorg uit handen bij het implementeren van de nieuwe werkwijze binnen uw instelling en dragen er zorg voor dat uw medewerkers goed opgeleid worden.

Samen met u kunnen we de trombosezorg verbeteren.

T 0182 - 57 02 37
E info@ghdc.nl
 
 
Neem vrijblijvend contact met ons opwebdesign ie-design